Uppdaterade trivselregler

På önskemål från våra medlemmar har vi reviderat trivselreglerna.

Majoriteten av oss boende har bott här i minst ett år och vi i styelsen har under tiden kunnat samla på oss kommentarer kring vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra när det gäller relationen mellan oss boende. Styrelsen har tagit till sig synpunkterna, diskuterat och vägt medlemmars önskemål gentemot praxis och säkerhet och utifrån det uppdaterat trivselreglerna. 

Vi skulle uppskatta om ni läser igenom reglerna och tar till er de delar som ni berörs av. De största förändringarna är:

  • Tidigare har vi haft önskemål om lägre ljudnivå mellan kl. 22-08, men på önskemål främst från barnfamiljer gäller nu:
    • Söndag - torsdag kl. 20-08
    • Fredag - lördag kl. 22-08
    • Borrande och annat hantverksrelaterat bör ske dagtid, ej kvällstid
  •  Tidigare regler tillät endast grillning med elgrill, men det är nu utökat till att även tillåta grillning med gasolgrill med lock på översta våningen samt i markplan på avstånd från balkongerna.
  • Tidigare regler gällande balkongskydd tillät endast två specifika färgnyanser från tygleverantören Sandatex (ett grått och ett tegelrött som var rekommenderat av arkitekten). Då dessa tyger är relativt dyra lättas nu regeln upp till att omfatta alla enfärgade grå färger (där arkitektens gråa färg fortfarande finns med som exempel). De som har avvikande färger på sina balkongskydd behöver ta ner alternativt byta ut sina skydd snarast möjligt för att vi ska få enhetlig fasad. 
  • Vi ombeds att inte röka på balkongerna och att det är förbjudet att kasta fimpar och skräp från balkongen. 
  • Vi som har barn uppmanas se till att utrymmen där barn leker har mattor samt att vi undviker aktiviteter inomhus som kan verka störande för grannarna, t.ex. bollspel.

Vi hoppas att ni uppskattar uppdateringen. Om ni har förslag till förbättringar får ni gärna kontakta styrelsen på styrelsen@brfgronkulla.se. Trivselreglerna är ett levande dokument och kommer uppdateras löpande med önskemål som vi upplver att majoriteten stödjer.