Kommande åtgärder från Skanska

På begäran av Skanska publicerar vi nedan brev. Vid eventuella frågor kontakta Skanska.

 

Hej,

Skanska har under året fått in några felanmälningar om att boende upplever att fläktkåpan inte fungera optimalt och mycket matos blir kvar i lägenheten trots användning av kolfilter. Vi har gjort en utredning på detta och det finns en möjlighet att göra en justering som innebär en förbättring av fläktens kapacitet. Genom att öka fläktens kapacitet minskar matoset i hemmet då en större luftmängd passerar genom fläktens kolfilter. Detta går att åstadkomma genom att vi monterar en större slang på fläkten och byter fläktdonet till en tallriksventil (se bild). Syftet med åtgärden är att öka fläktens kapacitet så att du som användare får en bättre upplevelse av fläkten vid matlagning.

Övrigt tips på att få fläkten fungera bättre är att minst varannan månad rengöra fettfiltret samt byta kolfilter regelbundet minst en till två gånger per år beroende på fläktens användningen.

Åtgärd:

Skanskas kommer att utföra arbetet med start 9/4, arbetet kommer att pågå i flera veckor framåt och varje enskild lägenhet kommer få sin egen avisering med datum när vi önskar tillträde. Har du inte möjlighet att vara hemma under åtgärdstillfället ber vi dig ställa dörren i serviceläge. Om du fått en avisering men har förkylningssymtom ska du informera snarast då inga arbeten sker hemma hos personer med covid -19 symptom.

Är du sjuk eller har frågor om åtgärden ber vi dig kontakta kundtjänst så kommer Skanskas eftermarknad ta kontakt med dig inom kort.

Med vänlig hälsning
SKANSKA SVERIGE AB, REGION NYA HEM STOCKHOLM

Jimmy Bodén
E-post: jimmy.boden@nyahem.skanska.se