Dags att lämna in din motion!

Den 23 maj håller föreningen sin årsstämma och vill du lämna in en motion till stämman måste du göra det senast den 1 april.

Årsstämman är ett tillfälle när du enskilt eller tillsammans med andra medlemmar kan lämna in förslag som stämman och därmed föreningen kan hantera och fatta beslut om. Förslagen skrivs i formen  av en motion.

När du skriver en motion är det viktigt att tänka på att vara tydlig och ger ett konkret förslag till något som föreningen kan ta ställning till och besluta om. Följande är bra att ha med i en motion:

  1. Rubrik - skriv en rubrik som tydligt beskriver vad det handlar om
  2. Bakgrund - här ger du en tydlig och konkret beskrivning om vad det är du föreslår. Var saklig och konkret. Tänk på att alla i föreningen kanske inte är lika insatta i området som dig. Förklara på ett enkelt sätt.
  3. Förslag till beslut - här beskriver du vad det är du vill stämman ska ta beslut om. Du kan föreslå att stämman tar beslut om att ge styrelsen i uppdrag att undersöka en specifik fråga. Var även här konkret.

Du skickar din motion till styrelsen@brfgronkulla.se eller föreningens brevlåda på Rissneleden 157 senast den 1 april. Glöm inte att ange vem eller vilka det är som lämnar motionen tillsammans med lägenhetsnummer.

 

Hälsningar

Styrelsen